18:45

IK Sirius FK Poo Svart

Referat: IK Rex Vit - IK Sirius FK Poo Svart

Jaha ja, då har vi gjort säsongens första match. Det gick inte riktigt så bra som vi hade önskat men vi förstod att det skulle vara ett bra lag som vi skulle möta för det var ett rent P-10-lag som är anmält till P-11-serien.

Vi började matchen lite försiktigt och fortsatte lite försiktigt. Vi lät motståndarna vara först på nästan alla bollar och de fick vara mycket ifred så att de hade tid att placera bollen. Våran målvakt fick arbeta sig varm i målet och han gjorde många fina räddningsinsater. Skönt nog fick vi i varje fall spräcka nollan på deras målvakt i första halvlek som slutade 1-5 till Sirius. Sedan lyckades vi peta in ett mål till i andra halvleken och det kändes också skönt, speciellt för våra spelare som såg att de faktiskt kunde göra mål på motståndarna. Det är bra för självförtroendet.

Vi har slagit ihop två lag i år och kanske är det så att vi måste känna oss för och lära oss varandras sätt att röra sig och agera på planen, helt enkelt att bli samspelta. Man såg också, ganska tydligt, att det är vissa elementära saker som måste nötas in på träningarna. Som ledare funderar man både en och två gånger vad det är som gör att det blir så här. Vad är det som gör att motståndarna är så samspelta, att de har ett fint passningsspel, att de fintar oss så lätt, att de hittar varandra och att de är ofta som en mur på backlinjen som vi har svårt att komma förbi. Vad är det som gör att inte vi kommer dit hän efter fyra års träning? Det tål att fundera på. Det vi kan göra nu är att försöka lägga denna match bakom oss och ta lärdom av våra misstag men även av motståndarnas fina spel.

Vi får gratulera Sirius till segern och trots vår förlust så var det ändå roligt att se deras fina spel. Vi tackar även domaren Carola för hennes insats.

sön 29 aug 2010, 11:00 IK Sirius FK Poo Svart - IK Rex Vit 14 - 1